RTS tréning Budapesten

Idén abban a különleges helyzetben voltunk, hogy végre nem nekünk kellett utazni gyártói tréningre, hanem házhoz jött.

Kicsit képletesen, de mégis…

Történt ugyanis, hogy intercom gyártónk – az RTS – a 2017-es balkáni régiónak szánt tréningjét Budapesten, a Bosch Gyömrői úti fejlesztő-bázisán tartotta.

A fenti mondatban két izgalmas momentum van. Az elsőn legelőször fennakadt a büszkeségem: mi az, hogy Balkán?! Majd amikor megjelent az osztrák kolléga is a balkán számára rendezett eseményen, ez elmúlt. ?

A második: milyen megfontolásból került az RTS a budapesti Bosch telephelyre? Nos, az élet úgy hozta, hogy egyéb üzletágai mellett, a Bosch Sicherheitssysteme (ST, avagy security technology) része a teljes RTS (korábban Telex). Furcsa összefonódások ezek, ugyanakkor az RTS számára kétségkívül előnyökkel jár, hiszen maga mögött tudhatja a Bosch gyártó és fejlesztő kapacitását.

És akkor a tréningről is egy kicsit. A két nap alatt – néhány új szereplő kedvéért – igen gyorsan áttekintettük a teljes termékpalettát, majd rendes oktatás kezdődött, amelyben megismerhettük (feleleveníthettük) a mátrixok programozását és konfigurálását, különös tekintettel az új hálózati alapú rendszerekre, az OMNEO paraméterezésére és használatára.

Rendszer példákon keresztül megismerhettük, mások hogyan alkalmazzák a legújabb technológiákat, miképp lehet integrálni az OMNEO-t egyéb, hálózatos (tipikusan DANTE) audió eszközökkel. Majd a második nap töviről hegyire megismertük, hogyan működik és hogyan kell konfigurálni az új DECT2 alapú vezetéknélküli intercom-ot, a ROAMEO-t.

A rögtönzött teszt során igen meggyőző volt, amikor egy vasbeton épület harmadik emeletéről lefelé sétálva a vétel csak a harmadik monolit-beton födém után szűnt meg, viszont ahogy kiértünk az épület elé visszajöttés stabilan meg is maradt az épülettől mintegy 100-120 méterre távolodva.

Összességében elmondható, hogy nagyon hasznos két napot töltöttünk a régióból érkezett kollégákkal, miközben megismerhettük az RTS és a piac aktuális kommunikációs csúcstechnológiáját.