NAB 2017 – 3. nap, hazafelé

NAB 2017 – 3. nap, hazafelé

Szerdán már csak egy délelőttöm volt a kiállításon. Megnéztem a kiállított SNG és közvetítő autókat, valamint a Sony standot (képet sajnos nem csináltam egyiken se, kénytelen voltam őket a Google-ről lopni). Az autókon érdekes volt megfigyelni, hogy az SNG autókban is általában IP megoldások voltak (Aviwest, Liveview és társai) amiket 3G vagy műholdas net kapcsolaton keresztül használtak. Bár az autók kialakítása igényes volt, a bennük levő eszközök inkább jó ár/érték arányú, mint high-end gyártók termékei voltak (pl. AJA, mindenféle OpenGear eszközök).

A Sony standon szokás szerint meg lehetett tekinteni a cég teljes aktuális kínálatát, kamerákat, mixereket, monitorokat, szoftver rendszereket, audió és audiovizuális megoldásokat. A leglátványosabb a sötétkamra volt, ahol a különböző sorozatú, technológiájú monitorokat lehetett egymással összehasonlítani, HD-t 4k-val, SDR-t HDR-rel.

 

Kifelé United-del utaztam, hazafelé az Edelweiss-szel. A két társaság közti különbség ég és föld, az utóbbi javára, és ez a jegyek árában ráadásul nem tükröződött! Az Edelweiss-en az ételek minősége, a fedélzeti rendszer és az egész környezet magasan verte a United-et. Az utazás valós hossza a kevesebb átszállás miatt rövidebb volt, de amikor az embernek már Európában kell várnia az utolsó csatlakozásra, a végtelenbe nyújtja az utat.